fbpx

Het persoonlijke verhaal van Diana

mid section view of a woman cutting vegetablesDit is het persoonlijke verhaal van Diana, ook bij haar is er een duidelijke link tussen endometriose en candida. Wil jij ook je verhaal delen op de site? Stuur dan een mailtje naar heleen@endometriosedieet.nl.

“Ik ben Diana, 34 jaar en ik heb endometriose. Sinds vorig jaar augustus weet ik de naam van de ziekte die mij jarenlang pijn en ellende heeft bezorgd. Met daarbij vele ziekenhuis opnames, operaties en verkeerde diagnoses. Toen ik uiteindelijk na een operatie de bevestiging kreeg dat het endometriose was voelde ik opluchting, want ik was dus niet gek, het zat niet tussen m’n oren en mijn gevoel zat al die tijd dus wel goed!

Maar de opluchting duurde niet lang want na de operatie kreeg ik van m’n gynaecoloog te horen wat de opties waren om de endometriose te onderdrukken. Ik wist niet wat ik hoorde. Ik kon mijn baarmoeder en eierstokken weg laten halen, hormonen spuiten iedere maand gedurende zes maanden of langer om m’n lijf in de overgang te brengen, de pil slikken in combinatie met de mirena spiraal, recepten mee voor pijnbestrijding, en als het toch bij controle bleek dat er weer haarden waren operatief laten verwijderen, en dat was het eigenlijk wel zo’n beetje. Dus de weken die daarop volgde was ik op z’n zachts gezegd zwaar teleurgesteld in de reguliere geneeskunde en in mijn eigen lijf. Stomme endometriose, stomme artsen alles stom!

Maar jaren geleden had ik zware candida, dat uitte zich in slechte stoelgang, vaak schimmelinfecties en ander leed. Ik kreeg toen antibiotica als snoep. En in die tijd  ben ik mij gaan verdiepen in alternatieve geneeswijze. Ik heb boekjes gekocht, alternatieve artsen bezocht en ik moest op dieet. Geen suiker meer, vlees, witmeel producten, alcohol, koffie, zwarte thee, tarwe e.d. Voorafgaande aan het dieet ben ik eerst een detox kuur gaan doen en ben weken beroerd geweest. Iedereen in m’n omgeving verklaarde me voor gek want er was toch niks slechts aan mijn eetpatroon?!…. Na maanden kon ik mijn gelijk bewijzen, ik was super slank, gezond, geen schimmels meer, ik kon na jaren weer goed naar het toilet en de “watten” waren uit m’n hoofd. Ik kon weer helder denken, was energiek en had geen bloedarmoede meer. Het ging zo goed met mij dat ik veel mensen in m’n omgeving heb geïnspireerd om ook eens wat beter naar hun voedingspatroon te kijken. Ik schreeuwde van de daken over het nut van probiotica, colon clean en aangepaste supplementen. Ik heb altijd de voedingsregels in acht gehouden, hetzij wel iets minder streng.

Vandaar dat er een lampje ging branden en ik bedacht had dat er misschien tegen endometriose ook wel iets te doen was met voeding en supplementen. En zodoende ging het balletje weer rollen. Ik heb niet heel veel aanpassingen hoeven doen in mijn eetpatroon. Je bent vaak echt wat je eet. Ik was zo blij te lezen dat er dus een endometriose dieet was dat mijn man moest lachen en zei “zo heb ik je bij de gynaecoloog nog niet zien juichen”. Het feit dat er meer mensen waren die dus al die ellende van het ziekenhuis ook zat waren en met positieve verhalen kwamen dat het endometriose dieet helpt hielp mij ook weer, ondanks dat ik het liefst zou willen dat er helemaal geen endometriose zou bestaan. Überhaupt geen ziektes, maar dat terzijde.

Maar daarom vind ik het ook een fantastisch initiatief van Heleen dat ze vroeg om ervaringen van anderen en daarom wilde ik graag dit stukje schrijven om te laten weten dat er ook een andere manier is. Je komt zo dicht bij jezelf. Je leert niet alleen anders eten en koken maar ook naar je lijf en je gevoel te luisteren. Er zijn dagen dat ik nog steeds pijn heb, dagen dat ik nog steeds onverwacht abnormaal bloedverlies, dagen dat ik niet intiem kan zijn met mijn man omdat ik nou eenmaal endometriose heb. Maar ik kan er veel beter mee omgaan. Omdat ik weet wat ik heb, dankzij de reguliere arts en dankzij mezelf omdat ik het heft in eigen handen heb genomen. Ik ben niet meer afhankelijk van kunstmatige, synthetische medicijnen die op negatieve wijze mijn leven beheersen.

Voor mij is het dieet geen dieet. Het is een levensstijl die goed is voor mij is en mijn gezin. Ik kan het iedereen aanraden! En ik wens alle vrouwen sterkte met hun gevecht endometriose.”

Lieve groet,

Diana Flores

Een reactie op “Het persoonlijke verhaal van Diana

 1. Giselle zegt:

  Beste Diana,

  Wat een inspirerend verhaal! Ik zelf ben al een tijdje aan het nadenken om het dieet te volgen. Ik heb matige endometriose, maar op dit moment is de last erg groot. Ben twee weken geleden begonnen met Zoladex. Ik merk door alle medicijnen dat ik totaal uit balans ben. Gebruik je nu nog steeds medicijnen of volg je alleen het dieet?
  Bedankt voor je verhaal!
  Groetjes,
  Giselle

Reacties zijn gesloten.