fbpx

Producten bestellen bij iHerb

iHerb-logo-greenZo nu en dan noem ik wel eens de website iHerb, dit is een Amerikaanse website waar je goedkope supplementen, voeding en verzorgingsproducten kunt vinden. Vooral met supplementen schelen de prijzen enorm met die in Nederland, zelfs als dit dezelfde merken zijn. Zelf vind ik iHerb een ideale website, niet alleen omdat het geld scheelt maar ook omdat ze er erg handige producten hebben die passen in het endometriose dieet. Daarom dit keer wat meer info over iHerb en mijn tips.

iHerb is dus een Amerikaanse website, het is een erg bekende website en heel betrouwbaar. De verzendkosten zijn (meestal) $8 dollar, wat ongeveer evenveel is als de verzendkosten bij de meeste Nederlandse webshops. Je hebt wel een creditcard nodig om er te kunnen bestellen (of PayPal). iHerb is momenteel erg populair in Nederland en veel foodbloggers doen er hun bestellingen.

Douane
Helaas gebeurt het soms dat je bestelling door de douane eruit wordt gepikt en je geld moet betalen aan de Nederlandse overheid. Dit is mij na echt heel erg vaak bestellen nu precies één keer gebeurd. De kans hierop is het kleinste als je kiest voor de verzendmethode DHL en je het bedrag niet te hoog maakt (onder de $80). Let er daarnaast op dat je wat gewicht betreft onder de 4 lbs blijft. Je bestelling is er meestal al na 2 of 3 dagen! TIP: je kan controleren of je qua gewicht en bedrag goed zit door te kijken of je nog steeds voor de (gratis/goedkopere) optie Airmail kunt kiezen. Zolang dat nog kan, zit je dus goed. Maar kies die optie niet! Kies altijd voor DHL.

Afhankelijk van wat je besteld ben je in veel gevallen ook mét douanekosten nog goedkoper uit. Vooral als je supplementen besteld (die wegen ook niet zoveel meestal).

Wat kun je er bestellen?
En dan nu de producten! Bij iHerb kun je kiezen uit ontzettend veel producten, van vooral Amerikaanse merken. Ze hebben ook wel Europese merken, maar die zijn daar juist duurder (zoals Weleda bijvoorbeeld). Ik ga altijd veel uit van de reviews, dat geeft je altijd een goede indicatie. Zelf koop ik er vooral supplementen, omdat dat het meeste geld scheelt. Ook bestel ik er altijd rauwe cacao, omdat je bij iHerb zo’n $15 betaalt voor bijna een halve kilo, en in de meeste Nederlandse winkels zo’n €5 voor slechts 100 gram. Zodra mijn cacao bijna op is bestel ik weer bij iHerb, want dit verschil is echt enorm!

DRB-00231-9Ik koop verder altijd mijn visolie bij iHerb, het merk Madre Labs is een goed en kwalitatief merk en is ook te koop bij Nederlandse webwinkels. Je betaalt voor 100 capsules maar $5. Ook koop ik er een hoge dosering vitamine D zonder troep erin, van het merk Now Foods. Daarnaast koop ik van het merk Doctor’s Best een hoge dosering serrapeptase (120.000 iu) (lees hier meer over serrapeptase).

Sinds kort ben ik begonnen met het nemen van vloeibare magnesium in een goed opneembare vorm. Magnesium nemen we meestal niet goed op, helemaal niet uit supplementen. Het is beter om het te smeren (die olie kocht ik ook bij iHerb trouwens) maar mij bevalt de olie niet goed, het prikt en het voelt niet prettig aan. Vloeibare magnesium nemen we beter op.

Andere leuke dingen
CCS-00204-9Er zijn ook andere leuke producten die je bij iHerb kunt kopen. Een leuke tip is Coconut Aminos. Dit is een soort gefermenteerde kokoswater, het bevat geen soja en verder geen enkele toevoegingen, maar het is wel heel smaakvol. Je gebruikt het net als sojasaus. Het smaakt wel anders maar geeft wel op een makkelijke en lekkere manier smaak aan je gerechten.

Ook handig zijn de kruiden van Mrs. Dash, dit zijn kruidenmixen zonder zout die lijken op bijvoorbeeld Aromat, maar dan helemaal zonder gekke dingen zoals gistextract, maiszetmeel, geharde vetten en dat soort dingen. Ideaal dus ook in de keuken om bepaalde gerechten meer smaak te geven zonder smaakversterkers!

Een ander favoriet van mij is vloeibare vanille stevia van Now Foods. Dit is een puur extract van biologische stevia (niet de meer bewerkte variant stevioglucosiden) gecombineerd met natuurlijk vanille extract. Echt ontzettend lekker, het heeft ook geen gek stevia smaakje. Ik gebruik het in bakgerechten waarbij de vanille smaak past en het is ook heerlijk in alle no-bake gerechten en zelfgemaakte chocolaatjes. Je doet super lang met zo’n flesje. Ze hebben ook andere smaken maar die heb ik niet geprobeerd, deze is wel echt een aanrader!

Verder koop ik er ook wel eens quinoa pasta, en ik haal ook altijd mijn biologische chlorella bij iHerb. Ook het supplement NAC is er een stuk goedkoper dan wanneer je het in Nederland koopt, mocht je dat gebruiken. En ze hebben er ook goeie ‘gelatinized’ maca, die vorm is beter opneembaar (ook wat sterker trouwens dan gewone maca, dus let op).

Bekijk mijn ‘winkelmandje’ bij iHerb waar je alle genoemde producten terug kunt vinden.

Heb je nog nooit eerder besteld bij iHerb? Gebruik de code ZQF976 en je krijgt $10,- korting op je eerste bestelling! (dit is mijn persoonlijke code, ik ontvang een kleine commissie wanneer nieuwe klanten via mij bestellen bij iHerb)

Wat zijn jouw favoriete producten van iHerb? Heb je nog leuke tips? 

2 reacties op “Producten bestellen bij iHerb

  1. kim zegt:

    Hoi, Net mijn eerste bestelling gegaan bij Iherb….en helaas gelijk een berichtje van de douane. Gelukkig viel het bedrag mee.

Reacties zijn gesloten.