fbpx

Review: Good Food van Laurianne Ruhe

good-food-reviewEr komen de laatste tijd steeds meer receptenboeken uit volgens de principes van het endometriose dieet, geweldig! Maar toen ik over het boek Good Food van Laurianne Ruhe hoorde, was ik er meteen extra benieuwd naar. Ook zij heeft namelijk haar voedingspatroon helemaal omgegooid omdat ze ziek geworden was, net als ik. Dit sprak mij natuurlijk meteen aan, en daarom vind ik het super leuk dat ik haar boek mag reviewen.

Praktisch naar een gezondere levensstijl
Ik zei het al, er duiken steeds meer receptenboeken op. Niet alles pas bij ons dieet, zoals de Voedselzandloper boeken want daarin mag je soja en kaas. Het boek Good Food is duidelijk anders, het is veel meer dan een receptenboek! Wat meteen opvalt is dat het grootste deel uit informatie bestaat. Wat ik er goed aan vind, is dat het echt is gericht om hoe je je voedingspatroon kan veranderen, op een heel praktische manier. Wanneer je dus al echt veel van gezonde voeding weet, is dit boek misschien minder geschikt voor je. Ik denk dat dit boek vooral heel geschikt is wanneer deze nieuwe manier van eten echt helemaal nieuw voor je is.

Raak gemotiveerd
De focus van dit boek ligt heel erg op bewustzijnsverandering met betrekking tot eten. Dus waaróm zou je anders moeten gaan eten? En wat zijn je valkuilen daarin? Ook wordt uitgelegd welke voedingsmiddelen eigenlijk helemaal niet zo gezond zijn (dit komt overeen met het endometriose dieet) en wat de alternatieven zijn. Het richt zich echt heel erg op hoe je de switch kan maken naar deze gezondere levensstijl!

Ik denk dat daarin het book Good Food echt uniek is. Met het formulieren van persoonlijke doelen en heel praktische tips, de ‘koelkastsafari’ en boodschappenlijstjes coacht Laurianne je naar een gezondere levensstijl! Het is daarnaast ook een heel mooi vormgegeven boek, waar je echt een goed gevoel van krijgt.

Recepten
Natuurlijk staan er ook recepten in dit boek, Laurianne laat eerst een voorbeelddag zien en geeft vervolgens voor elke 3 maaltijden van de dag 7 recepten. Ook geeft ze daarbij aan waar het betreffende gerecht een goed alternatief voor is (bijvoorbeeld voor brood). Naast de 7 recepten voor ontbijt, lunch en avondeten vind je ook nog recepten voor lekkere snacks en lekkers. Voor mij waren veel recepten niet heel erg nieuw maar ik ben vooral heel enthousiast over het worteltaart recept gemaakt met wortelpulp uit de juicer (dat heb ik namelijk heel vaak over!).

Wat me wel heel erg opvalt is dat ontzettend veel recepten met geitenzuivel zijn. Dit is natuurlijk wel beter dan zuivel van de koe (beter verteerbaar) maar ik zou zelf niet snel geitenmelk gebruiken. Zuivel is voor ons vaak veel beter verteerbaar als van de melk kaas of yoghurt wordt gemaakt. Ik zou zelf in plaats van melk veel liever een plantaardige melk zoals amandelmelk gebruiken (of water). Geitenproducten hebben natuurlijk ook wel een vrij sterke smaak en daar zit ik niet altijd op te wachten (zoals in boekweitpannenkoeken). Maar dit is ook een kwestie van smaak natuurlijk!

Kortom, Good Food is een héél praktisch boek voor wie echt een lifestyle switch wil maken, ook geschikt voor het hele gezin!