fbpx

Waarom zou je met het endometriose dieet beginnen?

Als je endometriose hebt, heb je het al zwaar genoeg. Dat gevoel ken ik heel goed. Je kunt enorm veel pijn hebben, of misschien valt dat nog wel mee bij jou, maar heb je wel moeite zwanger te worden. Ik heb 3 jaar geleden denk ik al voor het eerst over dit dieet gehoord, maar ik had gewoon de fut niet om ermee te beginnen of erover na te denken. Ik stond toen op de wachtlijst voor de operatie en ik voelde me vrij beroerd van alle pijn en ellende (hormooninjecties, cysten die veel pijn doen), ik was aan het overleven.

Het endometriose dieet is best strict, je mag niet erg veel meer, dus waarom zou je eraan beginnen? Om te beginnen zijn wij het normaal gaan vinden bepaalde voeding te eten, wat eigenlijk helemaal niet zo normaal is. Ons lichaam is eigenlijk helemaal niet gemaakt om bewerkte of toxische voeding te eten, en moet dat dus allemaal verwerken. Dit geeft onder andere een enorme belasting op je lever. Wanneer je lichaam verzwakt is, kan het minder goed reageren op problemen. Wanneer je dus een ziekte hebt, zoals endometriose, help je je lichaam bepaald niet door toch belastende voeding te eten.

Dat is één reden, een tweede reden is dat er ook voeding is dat daadwerkelijk goed is voor de endometriose. Zo kun je met gezonde voeding je hormoonhuishouding weer in balans brengen, en is er voedsel dat helpt tegen ontstekingen.

Een dieet helpt bij zowel de symptomen maar ook bij he zwanger worden, omdat je lichaam optimaler zal functioneren. Het maakt niet uit of je onder reguliere behandeling bent, het juist goed je lichaam zoveel mogelijk te helpen door niet-belastende en goede voeding te eten.

Een reactie op “Waarom zou je met het endometriose dieet beginnen?

 1. Frouckje zegt:

  Hoi,

  zou ik je via een privebericht kunnen bereiken?
  Ik zou je graag een vraag willen stellen voor het plaatsen van een link van deze site naar een andere website.
  Groet,
  Frouckje

Reacties zijn gesloten.