Recept: hartige havermout quiche

Deze havermout quiche (of hartige taart) is super easy en heel erg lekker! De meeste recepten voor een gezonde quiche zijn met een havermoutbodem, die je dan eerst apart moet bakken. Deze is veel makkelijker te maken, ideaal!

Ingrediënten:

– 100 gram havermout (je kan ook andere vlokken gebruiken, bijvoorbeeld quinoavlokken of boekweitvlokken)
– 5 eieren
– 120 gram verse spinazie
– handje pijnboompitjes
– stuk of 5 zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes
– 1 theelepel Provençaalse kruiden
– 2 teentjes knoflook geperst
– beetje zout en peper
– 125 gram geitenkaas

Je kan deze taart vullen met wat je wil, met prei is bijvoorbeeld ook erg lekker. Of maak gewoon al je groente restjes op!

Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht) of 200 graden (gewoon).

Zelf gooi ik alles even kort in de keukenmachine, maar dat hoeft niet. Gebruik je de keukenmachine, snij de spinazie dan grof. Meng je alles met de hand, snij het dan fijn.

Meng alle ingrediënten behalve de geitenkaas en doe dit in een taartvorm. Gebruik wel bakpapier anders blijft het nogal plakken.

Verkruimel dan de geitenkaas erboven op. Je kan het ook prima zonder maken trouwens.

Doe dan de taartvorm in de oven. In een hete luchtoven ongeveer 20 minuten bakken, in een gewone ongeveer een halfuur.

Je kan de taart erg makkelijk bewaren, je kan het ook koud meenemen als lunch.

Als avondeten vind ik het erg lekker met een soepje erbij. Eet smakelijk!