fbpx

Recept: zo zijn boekweitpannenkoeken wél lekker

blueberry-buckwheat-pancakes-editedHet is schandalig lang geleden dat ik hier een blog heb geplaatst. Afgelopen maanden zijn voor mij heel druk geweest, maar het komt ook doordat ik heb gewerkt aan een nieuw e-book! Deze komt heel binnenkort uit, dus hou de site in de gaten.

Ik wist ook steeds niet goed waar ik nog over kon schrijven, als je dus ideeën daarover hebt, dan hoor ik dat graag! Maar voor nu heb ik zelf ook een goed onderwerp. In de Facebookgroep komt regelmatig het onderwerp boekweitpannenkoeken voorbij en velen vinden ze toch niet echt lekker. Zo zouden ze naar karton smaken… :-). Dat is jammer, want het is heel gezond en ook erg makkelijk en snel om te maken.

Ik maak zelf de laatste tijd weer regelmatig boekweitpannenkoeken, mijn zoontje vindt ze ook erg lekker. En ik heb een recept gevonden waarmee ze wél lekker zijn! Voor mij is dit de ideale lunch, meestal eet ik er dan ook wat salade bij. En kinderen vinden het dus ook heerlijk :-). Ik maak ze niet meer met plantaardige melk, dat is niet nodig en onnodig duur. Maar het mag wel, dus je kunt ze ook met rijstemelk, amandelmelk, havermelk of andere plantaardige (ongezoete) melk maken.

Recept: lekkere boekweitpannenkoeken

Ingrediënten:

 • 1 cup boekweitmeel
 • 1 cup water (of ongezoete plantaardige melk)
 • 1 banaan (het geheime ingrediënt!)
 • 1 ei (2 mag ook)
 • optioneel: beetje kaneel

Doe alle ingrediënten in een blender en maak er een glad geheel van. Vervolgens pannenkoeken ervan bakken in een beetje kokosolie. Wat ik zelf het allerlekkerst vindt, is bevroren zomerfruit uit de vriezer erdoor doen. Dit heb ik altijd wel op voorraad. Direct nadat je het beslag in de pan heb gedaan, doe je er bijvoorbeeld blauwe bessen in of gemengd zomerfruit (grote stukken kun je beter wel even kleiner snijden). Dit is echt heerlijk en je hebt meteen ook geen beleg meer nodig!

De hoeveelheid meel en water komt niet erg precies, je kan dus altijd wat meer of minder maken en je neemt gewoon evenveel meel als water qua hoeveelheid. Ik ben benieuwd wie nu de boekweitpannenkoek wel lust!

Een reactie op “Recept: zo zijn boekweitpannenkoeken wél lekker

 1. Aisha zegt:

  Hallo,

  Op zoek naar informatie over endometriose kwam ik hier uit. Een hele leerzame blog en erg leuk om te lezen.
  Ik hoop dat ik op de juiste gedeelte schrijf.
  Zelf heb ik een geruime tijd last gehad van endometriose. Ik wist in het begin niet wat ik mankeerde totdat ik bij ging houden wanneer mijn klachten erger werden. Tijdens mijn verblijf in Turkije heb ik daar met paar vrouwen over mijn klachten gehad.
  Zij gaven aan dat zij bij vrouwenkwaaltjes “uien kuur ” gebruikten. Een hele bekende dokter op t.v. in Turkije gebruikt voor vele ziektes natuurlijke middel.
  Ik heb dat ook uiteraard uitgeprobeerd en mijn klachten waren zo goed als verdwenen. Ook raakte ik heel erg snel zwanger na deze kuur te hebben toegepast.

  Je gebruikt uitsluitend witte ui met bruine buitenkant.
  Je kookt twee glazen schoon water in een pannetje.
  Zodra het water kookt doe je de ui geschild en in vier stukjes gesneden in het pannetje. Deksel erop en je laat 5 minuten koken. Daarna laat je het afkoelen en drinkt deze op lauw op. Je drinkt twee keer per dag voor de lunch en avond maaltijd op lege maag. Je maakt het ook altijd vers en je mag niet langer dan 15 dagen toepassen.
  Als je ook op je voeding let met deze kuur dan val je snel van af want het haalt het hongergevoel weg.

  Ik heb er veel baat bij gehad en ben zo goed als genezen. Daarom wil ik graag deze informatie met jullie delen.
  Zie ook deze link:
  https://healthfranco.blogspot.com/2013/05/what-are-benefits-of-onion-juice-cure.html

  Groetjes uit Egypte

Reacties zijn gesloten.