fbpx

Gratis! Een handig weekmenu om uit te printen

Ik ben me er van bewust dat ik niet meer zo vaak een nieuw artikel schrijf hier. Ik zou veel vaker willen schrijven, en allemaal interessante informatie en lekkere recepten met jullie willen delen. Maar het lukt me gewoon niet de laatste tijd, niet zoals ik het eigenlijk zou willen op deze site. Ik ben vaak moe, en heb het best druk met onder andere alleenstaande moeder zijn en een eigen bedrijfje runnen. En het is allemaal ook niet zo’n makkelijke tijd geweest voor me, zoals de meesten van jullie weten (zie een of twee artikelen terug als je er meer over wilt weten). Ik wilde dit toch even kwijt, want ik weet dat het hier heeeeeel stil is. Sorry daarvoor!

MAAR! Ik heb wel iets leuks voor jullie. Zelf vind ik het namelijk handig om te werken met een weekmenu. Het geeft me veel rust en overzicht. Ik hou me er niet altijd aan, en soms is een oud weekmenu alleen gewoon een handig lijstje met ideeën voor wat ik nu weer moet eten. Ik heb verschillende weekmenu’s van internet geplukt en geprobeerd, maar ik vond het leuk om er ook zelf eentje te maken, een versie die ik zelf het makkelijkste vind. Ik heb geprobeerd het zo handig mogelijk te maken, je kan er zowel ontbijt, lunch als avondeten op kwijt. En ook snacks die je bijvoorbeeld van te voren al wilt klaarmaken.

Dit is ’em geworden:

endodieet_menu-planner

Je kan het helemaal gratis downloaden:

Klik hier om het weekmenu als PDF te downloaden ->

Plannen klinkt altijd een beetje saai. Maar het werkt écht. Als je moe bent na je werk nog even snel langs de supermarkt en dan nog moeten bedenken wat je gaat eten, werkt niet. En dit weekmenu is niet per se bedoeld om in één keer al je boodschappen voor te halen, dat kan natuurlijk ook in meerdere keren. Maar het is eigenlijk best leuk er even voor te zitten en het scheelt je een boel stress de rest van de week. Je kan besluiten in het weekend (of een andere dag dat je tijd hebt) alvast wat tussendoortjes te maken voor de week. En het kan leuk zijn om ervoor te kiezen bijvoorbeeld elke week tenminste één nieuw recept uit te proberen.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! En ik zou het erg leuk vinden om ingevulde weekmenu’s voorbij te zien komen, misschien hier (ik geloof alleen niet dat dat kan in de reacties, jammer) of in de Endodieet Facebook groep!