fbpx

Het persoonlijke verhaal van Janine

verhaal-janineDit is het persoonlijke verhaal van Janine en haar strijd tegen endometriose op een natuurlijke manier. Ik vind het erg mooi hoe ze de link legt met je persoonlijke ontwikkeling, want ook dát is natuurlijke genezing. Lichaam en geest hebben alles met elkaar te maken!

“Vanaf mijn 16e of misschien nog eerder, slikte ik de pil. Dat vond ik makkelijk omdat ik vaak vriendjes had, dan hoefde ik nergens naar om te kijken. Op den duur begonnen de stopweken pijnlijk te worden en uiteindelijk ondraaglijk. Vooral tijdens de ontlasting viel ik bijna flauw van de pijn. Door wat nazoekwerk op internet wist ik dat het om endometriose ging. Mijn logica op dat moment was: Dan slik ik de pil toch gewoon door, probleem opgelost. Het kwam niet in me op om naar een arts te gaan – achteraf gezien een geluk, als ik de nare verhalen op onze Facebook pagina lees. Verder hield ik me vooral bezig met energievretende dingen die buiten me lagen: Een moeizame, ongezonde relatie, ruziemakende/scheidende ouders, school wat stroef liep. Ondertussen hevige strijd voerend met mijn lichaam, want ik vond mezelf echt lelijk. Was dan weer aan het lijnen/hongeren, dan weer mezelf aan het volvreten met snoep en koek. De hekel aan mezelf werd alleen maar groter door al deze mislukkingen.

Op een gegeven moment vertelde de weegschaal me dat ik inmiddels 82 kilo was. Dat was voor mij een keerpunt, dit was niet wie ik wilde zijn. Ik besloot dat ik slank ging worden. Eerst met behulp van Sonja Bakker. Dat hielp even, ik viel af, maar kreeg blaren in mijn mond van het vitaminegebrek. Mijn volgende vraag was dus: Hoe val ik af en krijg ik toch voldoende voedingsstoffen binnen? Ik kwam terecht bij Amber Albarda en Julia Kang. Mijn hele eetpatroon heb ik omgegooid: Geen vlees, en bijna geen suiker, E-nrs, koeienzuivel en tarwe meer. Mijn energie en zelfvertrouwen groeiden met de dag en de kilo’s vlogen eraf. Maar vooral Julia Kang pleit voor een totaal gifvrij leven. Ik begon me zorgen te maken over die pil die ik nog elke dag slikte. Stoppen kon niet, want dan zou de endometriose terugkomen. Maar doorgaan kon ook niet, omdat ik wist dat ik mezelf aan het vergiftigen was.

Ik begon te zoeken naar een natuurlijke manier om met endometriose om te gaan en gelukkig kwam ik op de site van Heleen terecht. Onmiddellijk schrapte ik alle foute voedingsmiddelen die in het E-book genoemd worden, ik las alle blogs, haalde het boek: ‘Je Hormonen Kennen’ bij de bieb, las naar aanleiding daarvan nog wat andere spirituele boeken (o.a. De kracht van het nu, The Secret, Zwanger met lichaam en ziel) kocht natuurlijke supplementen en kwam tot de conclusie dat een spirituele, natuurlijke heling het enige was dat mij zou kunnen helpen. Ik durfde het nog een keer aan om een stopweek in te lassen en die was, verbazingwekkend genoeg, pijnloos!! Waarna ik dan ook maar helemaal gestopt ben met de pil in maart 2013.

Sinds die tijd ben ik doorgegaan met het lezen van boeken over intuïtie ontwikkelen en persoonlijke groei (o.a. Verhoog je trillingsfrequentie). Door het lezen van die boeken is me meer duidelijk geworden over lichaam, geest en ziel en de wisselwerking daartussen. Mijn gevoel zegt dat de endometriose een manier van mijn ziel was om via mijn lichaam te vertellen dat ik destructief bezig was. Alleen stond ik op dat moment niet zó in contact met mijn lichaam dat ik die boodschap begreep. Ik negeerde het, stopte het weg met pilgebruik. En ging gewoon verder met mezelf op allerlei manieren geweld aandoen. Daarom vind ik het nu zo belangrijk om ‘schoon’ te zijn. Zodat ik signalen makkelijker op kan pikken.

Schoon worden doe ik door te ontgiften. Niet alleen fysiek (dieet, veel beweging, natuurlijke schoonmaakmiddelen en volgend weekend een leverreiniging) maar ook geestelijk. Alle giftige oude gedachtepatronen ben ik nu aan het lozen. Ik ben het namelijk wèl waard om goed voor mezelf te zorgen. Ik krijg de dingen die ik wil bereiken wèl voor elkaar. Ik ben wèl belangrijk voor anderen en als iemand mij niet mag, maakt het ook niet uit. Ik mag er gewoon Zijn. Liefde die ik vroeger van anderen verwachtte, maar niet kreeg, kan ik nu aan mezelf en de mensen om mij heen geven en daarmee is het evenwicht hersteld.

Helaas is mijn cyclus op dit moment (eind juli) nog steeds niet vanzelf opgestart. Jarenlange negativiteit en ongezonde gewoonten zijn natuurlijk niet in een paar maanden ongedaan te maken. Met volle aandacht, liefde en geduld blijf ik voor mezelf zorgen, in de hoop dat mijn menstruatie snel weer terugkomt. Maar ik voel me nu in ieder geval fit in plaats van moe, vrolijk in plaats van gespannen, heb zin in het leven, terwijl ik eerder niet wist hoe het verder moest. En dat wens ik iedereen toe!”

3 reacties op “Het persoonlijke verhaal van Janine

  1. liane zegt:

    Super, hoe goed je op weg bent! Fijn om te lezen dat steeds meer mensen ervaren hoe veel invloed onze voeding op ons welbevinden heeft! Net als jou sta ik na 5 maanden voeding/leefstijl aanpassing als een ander mens in het leven. Of eigenlijk: eindelijk als mezelf! Groetjes, Liane

  2. Patty zegt:

    Inspirerend verhaal Janine. Aankomende donderdag wordt ik geopereerd aan mijn endo. Ik eet voor een deel al zoals het endometriose-dieet voorschrijft, maar na de operatie ga ik voor de 100%. Ik ben ook ontzettend tegen allerlei troep en wil graag proberen om op een natuurlijke manier te zien of mijn lichaam zichzelf kan genezen. Daar geloof ik nl. in. Succes met het dieet Janine en ook met je cyclus. Liefs, Patty

Reacties zijn gesloten.