Neem de uitdaging aan! Kim leest ZonderMeer magazine

Dit is een gastblog van tekstschrijfster Kim Bergshoeff. Kim heeft de ziekte van Crohn, een andere auto-immuunziekte in de buik. Ze heeft veel baat bij het endometriosedieet. Kim heeft een eigen blog waarop zij over haar leven schrijft.

“Nodig gerust iedereen uit om mee te eten, ook mensen met een voedseluitdaging”, zo ongeveer luidt het motto van ‘Zonder Meer magazine’. Dat klinkt vrolijk, uitnodigend en gezellig. En zo ziet het lentenummer van dit blad vol tips, informatie, persoonlijke verhalen én recepten er ook uit. In dit nummer vind je recepten voor verantwoorde kindertraktaties, koken met quinoa, bakken met dadels en recepten met asperges. Door de handige icoontjes, die voorin het magazine worden uitgelegd, kun je in één oogopslag zien of het recept geschikt is als je geen tarwe (gluten), koemelk en soja eet. Let alleen wel even goed op of er geen suiker in zit, daar is (nog) geen icoontje voor omdat het niet eten van suiker natuurlijk wel onderdeel is van het endometriosedieet maar niet echt een bekende ‘voedseluitdaging’ is waar je een allergische reactie van kunt krijgen.

Elk kwartaal kun je in Zonder Meer magazine een artikel over de kruiden van het seizoen en twee lekkere theerecepten (de mengsels met zwarte thee zijn niet geschikt als je het endometriosedieet volgt, maar de ‘munt thee twist’ in dit nummer kun je gerust drinken, als je maar biologische honing gebruikt).

In het lentenummer aandacht voor glutenvrij vakantie vieren in Italië en Frankrijk en besprekingen van diverse kookboeken mét voorbeeldrecepten. Het bananenbrood van Julia Kang (uit haar boek 100% Gifvrij) heb ik gelijk geprobeerd. Het past heel goed in het dieet en is lekker als toetje of ontbijt (bij voorbeeld met wat EkoLand appelstroop of Zonnefruit van Zonnatura erop).
De initiatiefneemsters van het tijdschrift hopen dat hun magazine lezers zal inspireren om ook eens te koken voor iemand met een intolerantie of allergie voor een bepaald voedingsmiddel. Of, zoals ze zelf liever zeggen, een voedseluitdaging. Inspirerend is het blad zeker en ik hoop dat heel veel mensen de uitdaging aannemen, want veel mensen zitten gewoon een stuk beter in hun vel als ze geen koemelk, geen suiker en geen tarwe eten.
Ik kan in ieder geval niet wachten tot het zomernummer, nummer 2 van 2012, in de winkel ligt.

ZonderMeer magzine is los te koop bij Jumbo, Bruna, AKO en Primera en kost € 9,95 Je kunt natuurlijk ook een abonnement nemen. Kijk daarvoor op www.zondermeermagazine.nl.

Een reactie op “Neem de uitdaging aan! Kim leest ZonderMeer magazine

  1. Pingback: Kim leest Zonder Meer magazine voor endometriosedieet.nl « Over Crohn en andere ongemakken

Reacties zijn gesloten.