fbpx

Supergreen groene smoothie recept

supergroen-groene-smoothie-receptBen je – net als ik en vele anderen die het endometriose dieet volgen – al aan de groene smoothies? Naar mijn mening is de groene smoothie echt onmisbaar in ons dieet. Want: het is ontzettend lekker, heel gezond en een ideale manier om zo veel verse, onbewerkte groenten en fruit binnen te krijgen. En een ideaal tussendoortje!

Wat is een groene smoothie?
Nog even in het kort, wat is een groene smoothie ook alweer? Dit is een smoothie die je maakt in de  blender met rauwe bladgroenten, fruit en water. Natuurlijk kun je ook met allerlei andere groenten een smoothie maken, maar het idee achter de groene smoothie is, dat bladgroenten geen zetmeel bevatten en het daardoor een betere combinatie met fruit is dan andere groenten. Misschien heb je wel eens gehoord dat je het eten van fruit beter niet kan combineren met ander eten of het direct na je maaltijd fruit kunt eten. Dit kan gaan gisten en daar kun je last van krijgen (gas!). Daarom maken we de groene smoothie dus alleen met bladgroenten!

Varieer!
Het is belangrijk te variëren in groene smoothies, zo krijg je van verschillende groenten en fruit al het goeds binnen. Ook is het niet goed om elke dag dezelfde bladgroenten te eten. Bladgroenten die je kunt gebruiken zijn zoal: spinazie, andijvie, boerenkool, alle soorten sla, snijbiet, paksoi, postelein, raapstelen, Chinese kool en selderij. Daarnaast kun je alle groene verse kruiden gebruiken, maar ook bijvoorbeeld het groen van wortels, rode bietjes en radijsjes! Ook kun je de natuur in gaan en gaan wild plukken, wat dacht je van verse brandnetel of paardenbloem?

Recept: supergreen groene smoothie

  • Flinke hand boerenkool (of andere bladgroente)
  • Een paar steeltjes verse peterselie
  • Ongeveer 1/3 ananas
  • 2 kiwi’s
  • Optioneel: chlorella of spirulina poeder
  • Optioneel: de inhoud van een Moringa capsule

Vul de blender met alle ingrediënten, snijd de ananas en kiwi’s in grote stukken. Vul de blender vervolgens ongeveer tot de helft met water, en blenderen maar! Peterselie is erg gezond en heeft een ontgiftende werking. Boerenkool is verrassend lekker in een smoothie! Ook ananas is erg geschikt voor ons, want hier zit de stof bromeleine in dat ontstekingsremmend werkt.

Inspiratie nodig?
20100519112357_5106_50_groene_smoothiesVoor iedereen die op zoek is naar meer lekkere groene smoothie recepten, kan ik het e-boek 50 Groene Smoothies in een handomdraai aanraden! Ik heb dit e-book zelf ook en er staan niet alleen heel veel lekkere en verrassende recepten in, maar ook veel informatie over groene smoothie en handige tips.

Je kan dit boek hier aanschaffen >

Een reactie op “Supergreen groene smoothie recept

  1. angela zegt:

    Ik ben 2 maanden dieet aan het doen met veel resultaat, nadat ik na verwijdering eierstok en haarden na half jaar weer klachten kreeg. Ik hen oog 3 wkn nog maar 1 wk pijn. Blijf wel vermoeid. Ik gebruik het boek het hormoonbalansdieet van ir ralph moorman. Recepten zijn goed met kleine aanpassingen. Teffbrood, havermout koekjes, kokoscake etc.

Reacties zijn gesloten.